Recenze  |  Aktuality  |  Články
Doporučení  |  Diskuze
Auto-Moto
Mobilní telefony
Notebooky  |  Tablety
Příslušenství
Wearables  |  Ostatní
Svět hardware  |  Digimanie  |   TV Freak
1.3.2009, Pavel Koza, aktualita
Některé zahraniční servery přinesly informace, přesně řečeno spekulace o tom, že v zájmu rozvíjející se spolupráce mezi Asusem a Garminem se velmi rychle utlumí prodej teprve nedávno představené a rovněž zrecenzované novinky nazvané Asus P565.
Standa_ce4you (133) | 3.3.20099:41
Já souhlasím. Posledních pár let je v oboru cihel zřetelně viditelná snaha všechno uměle omezit, ořezat, nalhat a nedodat. Ta tam je doba, kdy byly pda opravdu highend. Ano, je tu cosi shnilého. Vždycky jsem kupoval pda s radostí a nadšením. Teď je to poprvé, co jsem koupil pda z donucení a s pocitem "když už to musí být..." :(
Odpovědět0  0
dair (13) | 2.3.200919:03
Proč mám pocit, že podobnou taktiku zvolilo i HTC ve formě ­"mrvítka­" GPS ve svých zařízeních a následným uvedením Cruise s prakticky totožným HW, ale zázračně bezproblémovou GPS? Nojo, je to skoro zpiklenecká teorie, ale stejně to člověku nedá a cítí cosi shnilého ve státě MDÁckém... 2lelouch: Nevím jestli jsem tě správně pochopil, ale Asus s Garminem nechystá jednoúčelové zařízení. Chystají v podstatě to samé, jen se slabším výkonem, nějakým tím softwarem a logem Garmin.
Odpovědět0  0
Pavel Koza (555) | 2.3.200923:41
To je zajímavá teorie a jelikož si rozhodně nemyslím, že v HTC jsou idioti, kteří neumí udělat zařízení, nemusela by to být úplně nesmyslná myšlenka... Zajímavé, ale asi to nikdo nepotvrdí :)
Odpovědět0  0
lelouch (86) | 3.3.200910:26
Já rovněž netvrdím, že chystají jednoúčelové zařízení... Ale že prioritou se stává funkce (navigace), která má v zařízeních podobného typu podružnou funkci. Všichni tvrdí, že trh stejně převálcují multimediálně schopná komunikační zařízení, které jen tak mimochodem budou umět i navigovat. Tohle je snaha omezit jiné funkce, jako kdyby to té navigaci mohlo pomoct. Primární pohnutky lidí pro nákup PDA jsou jiné (viz iPhone, který nemá pořádnou navigaci dodnes). Takže je to dle mého úplně choré a kontraproduktivní. Ořezávají to na straně, která pohání prodej. Garmin tím rovněž může pouze ztratit. Trend stejně nezastaví. Dá Bůh, a podobné krávoviny nakonec vymete nějaká ta konkurence...
Odpovědět0  0
lelouch (86) | 1.3.200922:50
To mě celé připadá jako hodně cáklá dohoda... Všechny poradenské a výskumné agentury tvrdí, že to mají stejně jednúčelové navigace spočítaný - přinejmenším v podobě klasických PNA. Spíše bych čekal, že se něčeho podobného dopustí TomTom, Navigon nebo jiní výrobci, co s pokusy o PDA/mobily ještě vůbec nepřišli. Protože zrovna Garmin je výjimka potvrzující pravidlo díky těm všem svým odolným, cyklistickým a motorkářským specialitkám. Protože až se někdo bude rozhodovat pro telefon s navigací, určitě si spíše zvolí něco od tradičního výrobce mobilů - když nefunguje navigace, je to otrava - ale když blbne telefon, to může být průšvih. Takže se stejně předpokládá, že těmto výrobcům zůstane hardwarově něco pod 10% trhu a zbytek pokud nenaženou schopností dodávat kvalitní soft pro zařízení jiných výrobců, tak zahynou... Takže nechápu Garmin, ani Asus - čůrají proti větru. Správně bych čekal, že udělají soft přímo do ROM, udělají něco s RAM pro mapy atd... Pak by vyhráli oba. Teď oba mohou akorát prohrát.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.